沈小兰吧 关注:21贴子:225

TVB将会在7月份重播《玻璃面具》这部动画

只看楼主收藏回复

今日上DotBT Plus睇到依个消息
虽然系小兰姐嘅声迷,但系依部《玻璃面具》(号称小兰姐最强作)一直都未得闲睇过呢。
今次有机会响翡翠台重播真系要睇下啦。
PS:响电视上追睇动画始终比电脑上睇要正得多

1楼2011-06-12 23:42回复
    得闲绝对要睇啊,哩出动画好正

IP属地:广东2楼2011-06-13 20:57

依部动画系小兰姐嘅经典之作再加上元春姐今次真系点都要睇番

3楼2011-06-18 13:43
        系啊,配月影千草嘅JUDY姐同阿SO嘅真澄都好正

IP属地:广东4楼2011-06-18 15:41
          咁依出动画就真系高手云集啦!

5楼2011-06-26 07:04
            啱啱先响TVB配音吧见到而个消息,真系估唔到先排响J2重播完咁快又响翡翠台重播
            其实《玻璃面具》楼主真系要睇一睇,而部作品嘅剧情唔使多讲绝对系正,而且再加上TVB高质素嘅配音真系正到冇得弹!

6楼2011-06-30 22:24
              今日终于睇到第一集喇,剧情真系好唔错不过睇画风依部动画应该系80或者90年代嘅动画咯

7楼2011-07-10 18:47
                楼主而家7月份播嘅系旧版嚟所以画风就旧咗啲囖
                不过到咗8月就会播番05年嘅新版啦今次TVB嘅安排真系怪呢

9楼2011-07-11 18:05
                  咁就怪唔知的啦,不过真系好好睇睇嚟自己已经中毒啦

10楼2011-07-23 19:08
                    唔知点解觉得旧版哩个OVA的人设靓D?!

IP属地:广东11楼2011-07-25 10:48
                      人设嘅话姫川亚弓金发顺眼啲,不过音乐方面我觉得新版比起旧版要好

12楼2011-08-07 22:17
                        星期日睇到真夜演《小妇人》依出舞台剧真系好令人感动

13楼2011-09-13 23:45
                          玻璃面具系演艺类漫画的神作,以后的漫画都有它的影子,包括《华丽的挑战》
                          不过《华》我看了一集无看下去了,唔系想比较呢两部点样点样,是没有再继续追下去的一种欲望。
                          反正《玻》真的好好睇,无论剧情同公仔配音方面都好出息……

14楼2011-10-10 13:03
                            《华丽的挑战》未睇过所以唔评论喇,不过《玻璃面具》真系好好睇!而且再加上小兰姐将真夜同埋真夜响戏入边所演绎嘅角色都配得入木三分真系好厉害咯

15楼2011-10-15 14:14
                              谁人解救MAYA KITAJIMA

IP属地:广东来自Android客户端17楼2015-04-04 16:50